INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

LIKE AMKBaru Page

Saturday, April 30, 2011

Media Independant (UK) - Malaysia obses dengan seks dan porno


Photo Anwar & Eskay lebih besar dan PENTING dari lawatan Rasmi PM China ke Malaysia

Utusan Meloya lebih SUKAKAN berita LUCAH, Liwat,Seks dari acara RASMI Najib dan negara


Sex scandals obsess Malaysia: the country with a one-track mind


www.independent.co.uk

Anwar Ibrahim, Malaysia's opposition leader, tomorrow faces the resumption of one of the less edifying cases to have been heard amid the colonnaded formality of the Kuala Lumpur High Court: his trial for allegedly sodomising a 25-year-old aide named Saiful Bukhari.

It is not the only scandal with which the former deputy prime minister, whose dismissal and first trial for sodomy made world headlines more than a decade ago, is dealing.

The man once feted as Newsweek's "Asian of the Year", whose supporters include Al Gore, the former US vice-president, and Paul Wolfowitz, a former World Bank president, is also accused of being the star of a 21-minute sex tape featuring a Chinese prostitute (by way of variation, female), a clip of which was briefly posted on YouTube.

But these are only two instances of the sexually related incidents that fill the country's papers and gossip sites every day. So numerous are stories of physical misdemeanours in this conservative, Muslim-majority but essentially easygoing country that the question is being asked: are Malaysians obsessed with sex?

Within the past few days, it has emerged that the education department in the eastern state of Terengganu has set up a boot camp to which it has sent 66 schoolboys to deal with their "effeminate tendencies".

"The severity of the symptoms vary. We understand that some people end up as homosexual," said the department's director, Razali Daud, "but we will do our best to limit the number. If left unchecked, it could become a problem for them, their families and society."

Earlier this month, a well-known MP, Ibrahim Ali, the leader of the Malay rights group Perkasa, asked in parliament if wives truly "understand their roles". "Husbands driving home after work see things that are sexually arousing and seek their wives to satisfy their urges," he said, complaining that sometimes women pretend to be busy with other matters. "They will say, 'wait, I'm cooking,' or 'wait, I'm getting ready to visit relatives'." They evidently required a "proper explanation" that "in Islam, wives are supposed to stop everything to fulfil their husbands' demands."

Although now an independent, Ibrahim was once a luminary in the governing Barisan Nasional alliance, which cannot appear too overbearing in matters of personal morality given that it includes non-Muslim Chinese, Indian and indigenous components as well as Muslim Malays.

The Islamist opposition party PAS, however, is less constrained, as its youth leader, Nasrudin Tantawi, made clear in February. "We have identified favourite spots where lovebirds mingle," he said, warning that his organisation would be helping to check "immoral activities" in the run-up to Valentine's Day. "We are deploying our members to preach and distribute pamphlets promoting sin-free lifestyles."

The action was certainly necessary, he said. "Last year there was a campaign to promote a no-panties day."

Such remarks do not go without comment. The country's Women, Family and Community Minister, Shahrizat Abdul Jalil, has already condemned the Terengganu state government's boot camp, and Ibrahim's antediluvian views have provoked widespread condemnation.

"Ibrahim must apologise and submit himself for gender sensitivity training," said Teresa Kok, of the opposition Democratic Action Party. Nasrudin's Valentine's Day campaign, meanwhile, led to PAS's youth leader being slapped down by more senior members of his own party.

Anwar's sodomy trial, which has been dragging on since February 2010, is widely thought to be politically motivated. So is the sex tape, which was produced by a trio collectively known as "Datuk T" (Datuk being a Malaysian honorific all three bear), one of whom is a former Barisan state governor with a personal axe to grind against the opposition leader.

But while many dismiss the allegations, what Ziauddin Sardar calls "the seeds of doubt" have been planted in the minds of others. Sardar, a prominent scholar of Islam and cultural critic in this country, was an adviser to Anwar when he was deputy prime minister in the 1990s and warned him then that his enemies would seek to destroy him through manufacturing allegations of homosexuality.

"One can always fudge the evidence," he told me. "And in Malaysia it carries a heavy penalty" – both a prison sentence (Anwar's initial conviction for sodomy was later quashed) and, even before any verdict, the suspicion of the rural and religious Malays that he had been up to something "abhorrent and unnatural".

Why, however, the torrent of other stories, whether they be the Chief Minister of Malacca urging council workers to look out for couples indulging al fresco at heritage sites, police raiding hotels to uncover Muslims committing khalwat (close proximity), or international pop singers being warned to cut back on risqué moves and outfits if they want to appear in the country?

"This phenomenon isn't limited to Malaysia," said Nik Nazmi, the communications director of Anwar's party PKR, on the Malaysian Insider website recently. "But Malaysians seem to be possessed by an insatiable curiosity about what happens in other people's bedrooms.

Friday, April 29, 2011

Gempar - Eskay kena khutbah oleh Ustaz Shamsul Firdaus sebelum " Sumpah Lahanat"

Ustaz Shamsul berani tampil ke depan utk tegakkan HUKUM ALLAH

KUALA LUMPUR: Bekas Imam Masjid Saidina Omar Al Khattab, Bukit Damansara, Ustaz Shamsul Firdaus Alhafiz mengingatkan trio Datuk T supaya mengingati azab Allah, sebelum salah seorang daripadanya, Datuk Shazryl Eskay Abdullah melakukan sumpah laknat.

Shamsul adalah pendakwah bebas yang dimaksudkan pihak media, ketika hadir memberi ‘khutbah’ kepada Eskay, bekas Ketua Menteri Melaka, Tan Sri Abdul Rahim Tamby Chik dan bekas bendahari Perkasa, Datuk Shuib Lazim di Masjid Amru Ibnu Al As, Sentul petang tadi.

Kehadirannya pada mulanya disangka Pegawai Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan.

Beliau kemudiannya mengambil tempat dan duduk di hadapan ketiga individu berkenaan sebelum Eskay bersedia mengangkat sumpah.

Shamsul ketika dihubungi Keadilandaily.com berkata, beliau berbuat demikian supaya Eskay memikirkan semula tindakannya yang boleh memakan diri berikutan sumpah laknat tersebut.

Selain menasihati ketiga mereka, Shamsul turut memberikan sebuah buku berkaitan hukum qazaf kepada indivitu terbabit.

“Saya ada menghulurkan buku itu kepada Eskay dan memberikan nasihat berbunyi ‘jangan ambil kira habuan dunia kerana azab Allah lebih pedih’.

“Apabila melakukan pembohongan akan ada implikasi terutamanya apabila pembohongan itu yang ingin dijadikan sebagai sumpah laknat,” katanya.

Tambahnya, beliau juga menyedari bahawa Eskay membaca sumpah berkenaan mengikut skrip yang ditulis pada sehelai kertas selepas enggan menerima nasihatnya.

“‘Skrip’ yang disiapkan kepada Eskay itu tidak dapat mengelakkan beliau di dalam jenayah qazaf,” katanya yang percaya skrip itu disediakan pihak tertentu.

Sebelum ini Shamsul memberitahu bahawa sumpah membuktikan pertuduhan zina cuma dilakukan oleh pasangan suami isteri, seperti digariskan dalam perundangan Islam.

Sumpah tersebut dipanggil sebagai sumpah Li’an yang dinyatakan dalam Al Quran dalam Surah An Nur.

“Sumpah li’an ini pula adalah sumpah saling rela dilaknat, ia tak ‘laku’ kalau hanya sebelah pihak sahaja. Kedua, ia tidak ‘laku’ kalau tidak membabitkan suami dan isteri,” ujarnya.

Thursday, April 28, 2011

PAPAGOMO -blogger Lucah UMNO miliki video seks

Video Lucah : Papagomo direstui Polis?














Wajah Hensem PAPAGOMO ! Blogger LUCAH UMNO

Video Fitnah: Polis restui blogger Umno-BN

KUALA LUMPUR: KEADILAN mendesak pihak polis menahan dan menyoal siasat pemilik laman web dan penulis blog yang menyebarkan sedutan rakaman video fitnah yang mengaitkan Ketua Umum KEADILAN, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Pengarah Strategi dan Politik, Rafizi Ramli berkata, polis dan pimpinan Umno-Barisan Nasional merestui perbuatan individu tersebut, sebagai sebahagian dari perancangan jahat untuk menjatuhkan Anwar dan Pakatan Rakyat.


“Mengapa sehingga kini polis tidak memanggil blogger Papagomo tersebut dan lain-lain yang menyebarkannya?,”

“Sedangkan ketiga-tiga saksi (Datuk T) mengakui, selain dari pihak polis, hanya mereka yang mempunyai salinan video. Soalnya, bagaimana maklumat tersebut bocor kepada blogger dan disiarkan di dalam internet?,” katanya kepada Keadilandaily.com

Rafizi mendakwa seolah-olah wujud ‘kerjasama’ di antara pihak berkuasa dengan rangkaian blogger yang membocorkan video fitnah itu yang kini masih dalam siasatan pihak polis.

“Bahkan kita lihat, kenyataan polis turut berbaur politik. Tidak lain tindakan ini merupakan sebahagian dari konspirasi politik bertujuan untuk mencalar kredibliti Ketua Umum KEADILAN,” ujarnya.

Sementara itu, Naib Presiden KEADILAN, N Surendran dalam reaksinya berkata, tindakan blogger tersebut melampau, keterlaluan dan memalukan apabila berniat jahat dengan meletakkan tajuk video yang mengaitkan nama keluarga Anwar Ibrahim.

“Apakah Umno dan Barisan Nasional begitu terdesak dan tiada hujah untuk menghadapi pilhan raya umum akan datang, sehingga membawa fitnah dan mengaitkan nama keluarganya?

“Saya sangat bimbang masa depan negara semakin gelap berikutan isu yang dibawa media bukan lagi berkenaan permasalahan rakyat, tetapi penyebaran fitnah politik yang dibawa secara lucah untuk menundukkan saingan.

“Kerajaan hari ini seolah-olah mahu mendidik rakyat dengan mencipta persepsi politik melalui cara yang jijik, apabila secara fitnah ia disebar secara terang-terangan,” kata Surendran.

Monday, April 25, 2011

Staf Kanan RTM minta ampun RTM fitnah video seks terhadap Anwar

Anwar- Tumpu urustadbir negara dari sibuk kerja fitnah Lucah

Ketua Pembangkang Parlimen Malaysia Datuk Seri Anwar Ibrahim menyeru Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dan Kerajaan Barisan Nasional supaya lebih berusaha dalam mengurus tadbir negara Malaysia daripada ghairah melakukan politik fitnah.

Menurut Anwar, kedudukan ekonomi Malaysia dilihat semakin hari semakin meruncing akibat ketidaktelusan sistem pentadbiran negara dan pemimpinya sehingga menyebabkan keyakinan pelabur asing terus berkurangan.

“Masalahnya Najib tak terjawab. Ekonomi merudum, harga barang naik, rakyat susah. Kes pembunuhan tak jawab. Dia cuba cakap pasal pornografi, lucah. Kes Anwar dengan akhlak yang sangat buruk,” kata Anwar di hadapan lebih dua ribu rakyat Manjung dan Lumut yang menghadiri ceramah beliau semalam.


Kemunculan video seks yang didakwa mirip Anwar oleh Trio Datuk T iaitu bekas Ketua Pemuda Umno Tan Sri Rahim Thamby Chik, ahli perniagaan Datuk Syazrel Eskay dan bekas bendahari Perkasa Datuk Syuaib Lazim yang memaparkan tayangan tersebut di Carcosa Sri Negara Mac lalu dianggap sebagai satu lagi fitnah kepada Ahli Parlimen Permatang Pauh itu oleh banyak pihak.

Malah media kawalan Barisan Nasional(BN) seperti Utusan Malaysia, TV 3 dan Berita Harian yang pro UMNO semakin rancak memainkan isu tersebut seolah-olah tiada isu semasa lain yang perlu diketengahkan yang menjadi kepentingan rakyat.

Jelas Anwar, berikutan keasyikkan media kawalan Umno itu menyiarkan pelbagai laporan palsu sehingga sanggup membohongi rakyat terdapat juga segelintir pengamal media yang turut tidak mempercayai hal itu serta tidak sanggup menanggung dosa fitnah terhadap beliau.

Menurutnya, seorang pekerja kanan Radio Televisen Malaysia (RTM) pernah bertemu beliau selepas tamat sebuah program di Selangor baru-baru ini dengan menceritakan perihal ini:

“Datuk tak kenal saya, saya dari RTM dan saya hendak minta ampun kerana mereka memfitnah Datuk, saya tak sanggup tanggung dosa itu dan saya minta maaf atas segalanya.” Saya kata “Minta ampun dari Allah SWT dan saya sedia maafkan sekiranya kamu memperbetulkan setiap kenyataan yang kamu nyatakan.

Saudara Zunar turut memberitahu dan menunjukkan pesanan ringkas (SMS) kepada saya bahawa kenyataan dari seorang pemberita kanan Utusan Malaysia ada mengatakan “Sudah keterlaluan dan saya tak sanggup lagi bersama dengan akhbar melayu itu dimana saya telah bertugas selama 30 tahun dan terus-menerus memfitnah Ketua Pembangkang,”
kata Anwar.

Justeru, Anwar menggesa Najib dan kepimpinannya kembali ke pangkal jalan supaya rakyat terus mendapat pembelaan khususnya didalam soal kemajuan dan pentadbiran Malaysia yang saban hari semakin teruk dibandingkan dengan negara lain di rantau ini.

“Ekonomi semakin berat. Harga minyak naik. Harga barang juga naik mendadak sementara mutu pendidikan jatuh. Pelaburan kita jatuh. Kalah dengan Thailand dan Indonesia dan tahun ini kalah pula dengan Filipina,” kata Anwar

“Dulu di ASEAN, kita nombor satu dari pertumbuhan ekonomi. Nombor 1 dari pelaburan Asing. Nombor 1 dari bursa saham. Harga barang naik. Pertambahan gaji guru-guru dan pekerja tidak setimpal dengan kenaikan harga dan inflasi.Namun semua ini dipadamkan sementara rasuah diteruskan dan kes komisyen RM 500 juta kapal selam didiamkan,” tambahnya lagi.

Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle

Wednesday, April 20, 2011

Munafik Politik gila Sumpah Laknat

Blog Milo Suam

Hari ni lagi sorang gerombolan dari pertubuhan katak pembawa virus bebalisme ala-ala betina semalam keluarkan kenyataan tak masuk akal, mengarut mencarut. Ada ke patut Nik Aziz dan Hadi pulak dia suruh bersumpah laknat? Kalau gerombolan songkok tinggi desak Anwar Ibrahim bersumpah laknat memang dah jadi perkara biasa, tapi ada pulak pembawa virus bebalisme ni suruh Nik Aziz dan Hadi Awang pulak bersumpah laknat [Msian Insider].

Agak-agak kalau Tuan Guru Nik Aziz bersetuju bersumpah, macam mana nak buat lafaz sumpah tu ye? Wallahi, Wabillahi, Watallahi saya Nik Aziz Nik Mat / Hadi Awang bersumpah bahawa saya tidak berzina dengan pelacur cina tersebut kah kah kah. Sebab itu gua kata bendahari perkasa ni macam kartun. Apahal pulak Nik Aziz nak kena bersumpah? Nak sebut lafaz sumpah pun boleh biol jadinya. Anwar punya hal orang lain pulak disuruh bersumpah laknat gila... gila....

Sebenarnya dah berulang kali diterangkan bahawa orang yang suka bersumpah itu adalah golongan Munafik, orang-orang munafik suka bersumpah, kerana bagi mereka sumpah boleh dijadikan sebagai perisai, atau pelindung diri mereka kononnya untuk membuktikan kebenaran.

Apabila orang munafik datang kepada engkau, mereka berkata: "Kami menyaksikan (mengakui) bahawa sesungguhnya engkau benar-benar rasul Allah.” Dan Allah mengetahui bahawa sesungguhnya engkau benar-benar rasul-Nya, dan Allah menyaksikan bahawa sesungguhnya orang munafik itu benar-benar pendusta.
Mereka itu menjadikan sumpah mereka sebagai perisai, lalu mereka menghalangi daripada jalan Allah. Sesungguhnya amat buruklah apa yang mereka kerjakan.
Surah Al-Munafiqun ayat 1 dan 2 [Al-Munafiqun]

Monday, April 18, 2011

Farahana (Jaringan Melayu Malaysia) berjuang untuk ISLAM?

Cermin muka dulu sebelum kutuk ulama...

...keratan akhbar semalam. Klik di sini.

Low class la Pertubuhan Kebangsaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM) apabila Pengarahnya lagu nie.

dah rupe gaya perempuan simpanan pengikut ayah pin minah nie?

Tapi kalu korg bukak FB dia dah tukar gambar dia..semalam elok lagi gambar dia tak pakai tudung senyum2 kambing gitu..petang semalam nih dia dah tukar gambar pompuan arab....


...gambor-gambor seksi dah takde le... rugi le korg....wakakakakaka

Sumber: DPPWM


Dosa samakan Nik Aziz, Ayah Pin: Harussani

[SH] SHAH ALAM – Tindakan seorang pemimpin kanan sebuah pertubuhan menyamakan Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat dengan ketua ajaran sesat Ayah Pin, Ariffin Muhammad boleh membawa kepada dosa jika individu berkenaan tidak bertaubat dan memohon maaf kepada mereka yang terbabit.

Mufti Perak, Tan Sri Harussani Zakaria berkata, ini kerana, perbuatan menyamakan keperibadian seseorang dengan perwatakan individu lain yang bertentangan dengan personalitinya adalah berdosa dan hukumnya fasik.

"Dalam ayat 11, surah Al Hujarat, Allah SWT telah mengingatkan kita bahawa seseorang ditegah memanggil orang lain dengan gelaran buruk. Orang yang menggelar itu harus segera bertaubat kerana itu adalah perbuatan yang zalim," tegasnya.

Dalam isu yang membabitkan dua individu itu, Harussani berkata, perbezaan antara Nik Aziz de-ngan Ayah Pin adalah sa-ngat ketara kerana Nik Aziz adalah seorang ulama yang juga ahli politik berjawatan Menteri Besar sebuah negeri, manakala Ayah Pin ketua ajaran sesat yang mengaku dirinya tuhan serta diburu pihak berkuasa.

"Tidak boleh sama sekali mengata seseorang sampai begitu, mana boleh samakan Nik Aziz dengan Ayah Pin," katanya ketika diminta mengulas kenyataan Pengarah Kebangsaan Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Farahana Jamaludin.

Dalam kenyataannya disiarkan semalam, Farahana menyifatkan imej Nik Aziz boleh disamakan dengan Ayah Pin kerana menjadikan agama sebagai alat untuk menguasai pemikiran pengikutnya.

Friday, April 15, 2011

Platform Anak Muda- Protes Media

Orang tua menangis ini dilarang .


Orang tua ini di larang kerana Tak COOL







ANAK ANAK MUDA:

Platform.AM atau Platform Anak Muda akan menganjurkan protes terhadap media yang mempromosikan politik kebencian, berat sebelah dan kotor

Tarikh: 16hb April 2011, Sabtu
Masa: 4 petang
Tempat: Masjid Jamek dan seluruh negara

Mari membaca!

Muat turun poster di http://platform-anakmuda.blogspot.com/

Pilih media yang anda punya dan cara yang anda suka:

a. Online:

1. Tambahkan blog http://platform-anakmuda.blogspot.com/ di link blog anda

2. Anda juga boleh posting karya kreatif anda (tulisan, foto, video, illustrasi dan sebagainya) tentang Protes Media!

3. Ganti foto profil akaun Twitter, Facebook, Plurk, Tumblr dan lainnya dengan poster Protes Media!

4. Follow akaun Twitter @platform_am atau bergabung dengan kami di Facebook, http://www.facebook.com/platform.am

5. Tweet atau tulis status Facebook anda dengan idea-idea dan pendapat anda tentang media kita dengan memasukkan hashtag kata #protesmedia dan tag di page Facebook Platform.AM serentak mulai jam 4 petang

6. Demonstrasi Four square dengan beramai-ramai check in pada jam 4 petang di sekitar Majid Jamek dan tulis "Protes Media!"

7. Bantu dan sebarkan idea tentang Protes Media! di semua akaun online anda

b.Offline:

1. Flash mob membaca akhbar terbalik di perkarangan Masjid Jamek pada pukul 4 petang dan seluruh negara

2. Membaca akhbar terbalik secara santai (tidak perlu flash mob) di Masjid Jamek pada pukul 4 petang dan seluruh negara

Dokumentasikan kegiatan Protes Media! versi kelompok atau komuniti
Upload foto kegiatan itu melalui
Twitter (mention @platform.am atau gunakan #protesmedia
Tag di facebook Platform.AM
Emel ke platform.anakmuda@gmail.com
Aksi ini boleh dilakukan di mana-mana anda berada pada 16 April 2011, lebih afdhal bermula serentak jam 4 petang

Protes akan berlangsung tanpa pimpinan rasmi kerana Platform tiada pemimpin!

Platform juga lahir untuk mengakomodasi anak-anak muda peduli negara dan politik tetapi lemas dengan permainan politikus dan parti-parti politik yang ada

Thursday, April 14, 2011

Najib perlu jawab dakwaan Akhbar Liberation dan SD pembunuhan Altantuya




KENYATAAN MEDIA

Saya merujuk kepada wawancara bersama Raja Petra Kamaruddin yang
disiarkan di TV3 semalam yang bertujuan untuk memesongkan fakta di
dalam Akuan Bersumpah beliau bertarikh 18 Jun 2008. Akuan Bersumpah
tersebut telah mendedahkan dakwaan seri us terhadap Perdana Menteri
Dato' Sri Mohd Najib Razak dan isterinya Datin Sri Rosmah Mansor.

Kenyataan Raja Petra semalam yang dibuat tiga tahun selepas Akuan
Bersumpah tersebut kelihatan tidak begitu penting dan kurang bernilai.
Satu-satu Akuan Bersumpah perlu dibaca dan ditafsirkan berdasarkan
kandungan sepenuhnya. Wawancara televisyen tidak sedikit pun
menjejaskan isi atau kebenaran kandungan Akuan Bersumpah, melainkan
wujud bukti berlakunya tekanan yang mana ianya tidak berlaku dalam kes
ini. Adalah penting untuk dinyatakan bahawa Raja Petra telah
mengesahkan Akuan Bersumpah beliau pada 18 Jun 2008 di mana beliau
telah dimaklumkan oleh "sumber yang boleh dipercayai" berkenaan
perkara ini.

Apa yang lebih mustahak adalah tiada penjelasan yang memuaskan dari
Perdana Menteri Dato' Sri Mohd Najib atau pihak Kerajaan berkaitan
dakwaan oleh akhbar Liberation yang berpengkalan di Perancis tentang
kaitan pembunuhan model Mongolia Altantuya Shaariibuu dan penjualan
tiga buah kapal selam oleh syarikat Amaris dari Perancis kepada
kerajaan Malaysia. Pada ketika itu, Najib merupakan Menteri Pertahanan
dan bertanggungjawab ke atas pembelian tersebut. Persoalan ini adalah
sangat mustahak dalam konteks kepentingan awam.

Juga tiada sebarang penjelasan yang jelas tentang mengapa syarikat
Perimekar dari Malaysia menerima bayaran €114 juta dari urusan
pembelian kapal selam. Urusan pembelian tersebut kini di dalam
siasatan di Perancis kerana dipercayai melibatkan unsur rasuah. Adalah
mengecewakan manakala pihak Perancis giat meneruskan siasatan ke atas
perkara ini, namun di Malaysia ianya kelihatan 'disapu ke bawah
permaidani'. Dakwaan dan isu yang menyelubunginya adalah sangat serius
dan sewajarnya ditubuhkan satu Suruhanjaya Diraja untuk melakukan
siasatan.

N. SURENDRAN
Naib Presiden
Parti Keadilan Rakyat

Tuesday, April 12, 2011

Taib Mahmud rembat tanah orang Dayak

Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle

Penduduk Dayak mengaku tanah dirampas Taib Mahmud

bLOG MILO SUAM

Video pengakuan seorang warga tua penduduk Sarawak berbangsa dayak yang bernama Akiu Nora dari Kampung Bengoh berkenaan rampasan tanah yang telah dilakukan oleh taib mahmud. Beliau mengaku bahawa kaum dayak di kawasan beliau tidak bersetuju dengan Taib Mahmud kerana tanah pusaka kaum dayak telah dihabiskan tak tentu pasal dan tidak diberikan pampasan. Ikuti pengakuan beliau melalui rakaman video di bawah ini.


source: http://milosuam.blogspot.com/2011/04/penduduk-dayak-mengaku-tanah-dirampas.html#ixzz1JJygoQzY

Sunday, April 10, 2011

Press Sarawak maki wartawan 8TV Media Prima tanya soalan bodoh (Jam Omega)


CAM MUKA -ini wartawan 8TV (Media Prima) yang kebuloq Jam Omega ! haha

UMNO dan Taib berterusan hina dan aibkan DSAI


KUCHING: Gelagat seorang pemberita wanita dari stesen penyiaran 8TV yang bertanya soalan berkaitan jam tangan Omega pada sidang media Datuk Seri Anwar Ibrahim di Hotel Continental di sini, petang ini, mengundang kemarahan wartawan akhbar Sarawak.

Seorang wartawan akhbar Sarawak itu memintas dan menegur pemberita penyiaran berkenaan kira-kira jam 2.30 petang dengan menyatakan sidang media itu berkaitan isu Pilihan Raya Negeri (PRN) Sarawak.

“Lebih baik tanya isu pilihan raya dan manifesto Pakatan Rakyat. Bukannya dengan bertanyakan soal-soal seks yang tidak masuk akal,” kata wartawan akhbar Sarawak itu sebelum disambut tepukan wartawan lain.

Sarawak memiliki banyak akhbar tempatan yang hanya berpangkalan di negeri itu, kebanyakannya dikawal regim Taib Mahmud tetapi mereka dipercayai mula berpaling tadah.

Pemberita penyiaran itu dilihat cuba mengheret isu video fitnah berbanding perkembangan PRN Sarawak hingga meresahkan puluhan wartawan lain.

Beliau dipercayai diarah pihak atasannya supaya bertanyakan soalan itu kepada Anwar bagi menggembar-gemburkan isu video fitnah yang tidak mendapat perhatian rakyat Sarawak.

Anwar pada sidang media itu menyifatkan soalan berkenaan jam tangan Omega itu membuktikan media arus perdana tidak putus-putus mencari jalan merosakkan reputasinya.

“Untuk apa saya menjawab soalan-soala ini (isu video fitnah)? Bukankah Azizah (isteri Anwar) sudah mengadakan sidang media berkenaan perkara ini?

“Inilah cara Barisan Nasional (BN) memperkudakan media dengan soalan yang tidak berkenaan,” kata Anwar yang kelihatan sedikit berang dengan soalan itu.

Woit wartawan 8 TV Media Prima boleh tahan CUN,

Tapi CUN pun BANGANG juga jadi pencacai UMNO BN...

Tanya soalan tentang isu yang bukan bersabit PRN Sarawak...TANYA Jam OMEGA Mana?

Hahhaha Pi la beli di Jalan Masjid India, Petaling Street...

Bersepah JAM OMEGA...

Tanya SOALAN BODOH undang MAKI dan Marah dari Press Sarawak la...

Tahniah Press Sarawak ! Anda mahu dengar Manifesto PR dan Janji PR utk Sarawak !...

PRN Sarawak - Jom Ubah Sarawak




Friday, April 8, 2011

Geng Kontrak Melayu UMNO


Presiden DPMMS - CEO Puncak Niaga dan SYABAS


cth -ini geng Kontraktor Jiwa Melayu , Bahasa Cukup Indah !


SELANGOR TAK ADA DASAR BANTU PERNIAGA MELAYU

SHAH ALAM 7 April - Dewan Perniagaan Melayu Malaysia Selangor (DPMMS) menyifatkan kerajaan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor tidak mempunyai dasar yang jelas bagi membantu peniaga bumiputera meningkatkan ekonomi mereka.

Yang Dipertuanya, Tan Sri Rozali Ismail berkata, faktor itu menyebabkan peniaga bumiputera tidak memberikan sokongan terhadap kerajaan negeri, khususnya melibatkan usaha meningkatkan taraf pendapatan dan ekonomi di Selangor.

''Di Selangor tidak ada polisi yang membantu peniaga Melayu, itu yang susah sedikit. Kalau kita lihat Kerajaan Persekutuan, Najib Razak telah mewujudkan pelbagai program, transformasi dan pakej-pakej untuk membantu orang Melayu," katanya.

Beliau bercakap kepada pemberita selepas merasmikan Mesyuarat Agung DPPMS Ke-24 dan Forum Program Transformasi Ekonomi (ETP) dan Unit Peneraju Agenda Bumiputera (Teraju) di Hotel Concorde, di sini hari ini.

Woit.. Tokey Ayaq Selangor .. Baca apa MB Selangor kata tentang ekonomi untuk RAKYAT Selangor dibawah :

Pemilihan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim selaku penasihat ekonomi negeri Selangor merupakan pilihan tepat berikutan Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) Selangor berkembang 6.1 peratus berbanding defisit yang dicatatkan pada 2009.

Di bawah kepimpinan Anwar selaku penasihat ekonomi juga, kerajaan Pakatan Rakyat Selangor berusaha melaksanakan program-program yang selama ini sentiasa bermatlamat menjaga harta dan keturunan rakyat, selaras dengan prinsip maqasid syariah yang digariskan dalam Islam.

Fasa Satu dan Dua program Merakyatkan Ekonomi Selangor (MES) dilaksanakan sejak Jun 2008- program bekalan air percuma sebanyak 20 meter padu, Tabung Warisan Anak Selangor (Tawas), Skim Mesra Usia Emas (SMUE), hadiah anak masuk universiti, Tabung Pendidikan Anak-anak Pekerja ladang dan kemudahan cuti bersalin selama 90 hari kepada kakitangan kerajaan,” kata Menteri Besar, Tan Sri Khalid Ibrahim.


Khalid berkata demikian sewaktu berucap merasmikan seminar Maqasid Syariah Pembangunan Ekonomi Selangor di Dewan Jubli Perak, Bangunan Sultan Abdul Aziz Shah Alam hari ini.

Beliau seterusnya berkata, fasa ketiga yang bermula tahun ini mempunyai fokus untuk membantu usahawan melalui Skim Kredit mikro dengan peruntukan RM50 juta, serta membantu penduduk luar bandar melalui Skim Kredit Mikro Miskin Bandar dengan peruntukan RM20 juta.

Malah, kebajikan wanita turut mendapat perhatian kerajaan Selangor yang memperuntuk RM1 juta melalui Skim Kesihatan Wanita untuk membantu mereka membuat pemeriksaan kanser payudara secara percuma, kata Khalid

Jelas daripada penerangan MB Selangor di atas menunjukkan ada program untuk Melayu Selangor..

"SKIM KREDIT MIKRO dan SKIM KREDIT MIKRO MISKIN BANDAR"

Itu untuk orang Melayu juga sebenarnya terutama di luar bandar.


Jadi apa masalahnya dengan Cukong Tokey Ayaq ini?

Mahu naik HARGA Air?
Tak dapat KONTRAK masuk JALAN Belakang ka?

Melayu UMNO ini tak dapat PROJEK kata TAKDA program untuk Melayu Selangor..

Melayu Kontrak ini menyalak sebab TAK DAPAT LAGI KONTRAK BESAR...


KALAU quotation pun TAK BOLEH TINGGI2 SBB tak CLOSE TENDER dah...


MELAYU KONTRAK ini bila kaya tak fikir susah RAKYAT, minta NAIK harga AIR...

Wednesday, April 6, 2011

Pegawai Kastam yang disiasat mati jatuh bangunan SPRM

Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle

Seorang pegawai kastam yang membantu siasatan kes rasuah ditemui mati dipercayai jatuh dari tingkat tiga bangunan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) di Jalan Cochrane di ibu negara pagi ini.

NONEMangsa dikenalpasti sebagai Ahmad Sarbani Mohamed, 56, yang berkhidmat sebagai pembantu pengarah di pejabat Jabatan Kastam Diraja Malaysia (JKDM) Selangor.

Pegawai kanan itu membantu siasatan membabitkan cukai tidak dibayar dan telah dibebaskan dengan ikat jamin dua hari lalu.

Pengarah penyiasatan SPRM Mustafar Ali berkata, Allahyarham Ahmad Sarbani ditahan pada 1 April lalu berhubung dakwaan rasuah dan pengubahan wang haram.

Penahanan itu dibuat di Klang.

Ahmad Sarbani kemudiannya dilepaskan pada 2 April lalu pada jam 12.30 petang.

Lelaki itu datang semula ke pejabat SPRM di Jalan Cochrane di Kuala Lumpur untuk bertemu seorang pegawai penyiasat berhubung kesnya, kata Mustafar lagi.

NONEPegawai penyiasat telah memintanya menunggu di situ sementara pergi mengambil fail kes tersebut.

Bagaimanapun, apabila balik semula ke situ, dia mendapati pegawai Kastam tidak ada, kata Mustafar lagi.

NONETambahnya, mayat Ahmad ditemui terbaring di atas gelanggang badmintion pada jam 10.15 pagi.

Siasatan ke atas Allahyarham dijalankan ekoran penahanan sejumlah 62 orang pegawai Kastam dalam satu operasi di Pulau Pinang, Selangor dan Pahang.

Operasi berkenaan dijalankan oleh satu tindakan bersama oleh SPRM, JKDM, Lembaga Hasil Dalam Negeri dan Bank Negara.

Seorang lagi dikesan mempunyai lebih RM1 bilion manakala dua lagi yang ditahan mempunyai lebih RM500,000 di dalam akaun masing-masing.

**********************************************************************************

Al Fatihah kepada Arwah dan takziah kepada keluarga..

Kes kedua selepas Kematian TEOH BENG HOCK yang jatuh BANGUNAN..

Kematian Teoh masih menjadi misteri dan dalam siasatan Suruhanjaya Diraja.

Kini Malaysia dikejutkan berita kematian Pegawai kerajaan JATUH BANGUNAN dan MATI..

Adakah SPRM kini jati TEMPAT KEMATIAN atau YANG MAHU TEMUI AJAL?

Kalau disiasat SPRM , akan BERLAKU KES MATI? SPRM tak belajar Kes TEOH ka?

Rakyat Malaysia perlu BANGKIT SOAL APA SEBENAR BERLAKU DALAM SPRM ini?

Adakah kali ini Ketua Pengarah perlu RESIGN? kalau di Korea , Jepun mereka ada MARUAH dan akan RESIGN 24 jam..

Ayuh RAKYAT,

Tuntut KEADILAN untuk Arwah Ahmad Sarbani seperti kita buat pada Mendiang Teoh...!!






UTUSAN dan Kosmo diistihar akhbar lucah


Blog Tukar Tiub

HARI HARI AKHIR KETUANAN MELAYU




nota:
kalau bersaing dengan akhbar lain
tanpa sokongan gerombolan
akhbar ini dah bungkus lama
kah kah kah


DUA SMS UNTUK ZUNAR

Dua SMS dari staf Utusan yang saya terima - Zunar

1. SMS dari staf Utusan:"Saya dengan rasa rendah diri dan sedih memohon maaf kepada keluarga Anwar kerana turut terlibat dalam akhbar yang memfitnah DS Anwar. Minta sdr Zunar sampai mesej ini kepada Kak Wan dan Nurul Izzah

2. SATU lagi SMS staf Utusan:"Sejak 30 thn kerja dgn Utusan, hari ini merupakan paling memalukan bg aku. Utusan Jadi Utusan Porno


UTUSAN, KOSMO DAN TV3 MEDIA LUCAH
- harakahdaily

Akhbar Utusan Malaysia, Kosmo dan TV3 akan diisytiharkan sebagai media lucah dalam satu program anjuran PAS Johor malam ini.

Ketua Penerangan PAS Johor, Mazlan Aliman dalam kenyataannya kepada Harakahdaily berkata, majlis tersebut akan bermula jam 9.30 malam di markas PAS Taman Dahlia, Tampoi, Johor Bharu.

Kata beliau, semua pimpinan utama Pakatan Rakyat negeri Johor akan sama-sama dalam pengistiharan tersebut yang akan disusuli dengan pembakaran akhbar Utusan dan Kosmo sebagai protes dan mesej (bantahan) kepada media tersebut.

Katanya, tindakan itu merupakan bantahan terhadap loporan keterlaluan akhbar serta syarikat televisyen tersebut dalam melaporkan isu rakaman video seks yang sedang hangat diperkatakan ketika ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…AKHIRNYA AKHBAR INI MERUNDUM JATUH…. kah kah kah…

kah kah kah…. ORANG RAMAI DAH LAMA TAK BELI…. kah kah kah..

kah kah kah…IKLAN LAMA TAK MASUK….. kah kah kah…

kah kah kah… DULU ADA KERAJAAN SELANGOR DAN PULAU PINANG BELI IKLAN…. kah kah kah…

kah kah kah… SEKARANG SEMUA KERING…. kah kah kah….

woit… DULU ADA KHIR TOYO BELI IKLAN…. kah kah kah…’

kah kah kah…SEKARANG SEMUA SUDAH LINGKUP... kah kah kah

woit… MACAM MANA NAK JADI KETUANAN MELAYU…. BISNESS INI PUN TAK BOLEH JADI TUAN….. kah kah kah…

kah kah kah… KALAU TAK ADA GAMIN BAGI DUIT IKLAN… DAH LAMA UTUSAN MAMPUS… kah kah kah…

woit... KALAU NAK BUAT AKHBAR TAK PERLU LESEN... DAH LAMA MELOYA BUNGKUS... kah kah kah

Tuesday, April 5, 2011

Nik Nazmi- sosok dalam video bukan Anwar Ibrahim



Dari KeadilanDaily

Pengarah Komunikasi KEADILAN, Nik Nazmi Nik Ahmad berkata, berdasarkan video palsu yang dimuat turun di laman web You Tube, jelas individu di dalam rakaman berkenaan bukan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim.

“Selepas menonton video tersebut, kenyataan awal saya terbukti benar memandangkan sosok dan lenggok badan watak utama, termasuk perut yang menonjol jelas sekali bukan sosok badan Anwar.

“Hakikat ini mungkin tidak jelas bagi mereka yang tidak mengenali Anwar secara dekat, tetapi sebagai bekas Setiausaha Sulit beliau selama dua tahun saya tahu bahawa itu bukan Anwar,”

“Apatah lagi saya mengenali keperibadiannya sebagai seorang Muslim dan pemimpin keluarga yang baik,” jelas beliau dalam satu respon segera yang dihantar kepada Keadilandaily petang ini.

Beliau mengulas tindakan Umno, melalui blogger mereka yang memuat turun rakaman tersebut di laman You Tube hari ini.

Menurut Nik Nazmi, jelas sekali tayang video berkenaan kepada umum bermotifkan politik ketika Pilihan Raya Negeri sedang rancak di Sarawak.

Justeru itu beliau mengemukakan enam persoalan asas yang masih belum terjawab berhubung video fitnah tersebut:

1. Mengapa Rahim Tamby Chik, Shazril Eskay dan Shuib Lazim tidak berani mendedahkan diri mereka ketika mula-mula menayangkan video kepada editor-editor kanan milik Barisan Nasional di Carcosa?

2. Siapakah individu ketiga dalam video tersebut? Kehadiran lelaki ketiga yang bertindak seperti pengarah video menggambarkan ini bukan rakaman CCTV rahsia sebagaimana didakwa Dato’ T.

3. Adakah mereka tidak yakin dengan kewibawaan moral mereka sendiri ataupun khuatir bahawa rakyat akan menyimpulkan video ini satu lagi usaha UMNO-Barisan Nasional untuk menyerang Anwar memandangkan
ketiga-tiga mereka mempunyai hubungan dengan UMNO khususnya Tun Dr. Mahathir Mohammad dan Datuk Seri Najib Tun Razak?

4. Dato’ T mendakwa video ini dirakam di sebuah hotel di Kuala Lumpur. Namun tulisan di dalam video tersebut (di dalam bahasa Thai) apabila diterjemah menyebut “Phaholyothin Road Bangkok, Thailand 10400, Copyright 2011”. Adakah video ini sebenarnya video lucah Thai yang tiada kaitan dengan Malaysia?

5. Mengapa UMNO diam membisu tentang pandangan tiga mufti: Dr Juanda Jaya (Perlis), Datuk Tamyes Abd Wahid (Selangor) dan Datuk Mohammad Shukri Mohammad (Kelantan) yang meminta umat Islam mengesahkan dulu sebarang maklumat yang datang daripada pihak yang fasik? Malah, Tan Sri Harussani Zakaria (Perak) juga mengeluarkan pandangan serupa tetapi menurutnya tidak dilaporkan Utusan Malaysia.

6. Mengapa pihak polis yang tegas memberi amaran kepada orang ramai jangan mengedar video Chua Soi Lek dahulu (yang diakui Soi Lek sendiri benar) tidak mengambil pendekatan sama kali ini?

Sehubungan itu, Nik Nazmi menyeru rakyat Malaysia supaya tidak termakan dengan politik fitnah, kotor dan keji yang dibawa Umno- Barisan Nasional.

“Pada awal tahun ini rakyat menaruh harapan terbitnya Buku Jingga Pakatan Rakyat akan memulakan budaya baru politik mengenai idea dan polisi yang menandakan kematangan masyarakat negara kita.

“Malangnya bukan sahaja Najib menolak berbahas mengenai buku jingga, tetapi dalam keadaan beliau terdesak kini nampaknya membiarkan budaya politik busuk terus bermaharajalela. Ketika arus demokrasi berkembang pesat di seluruh dunia, politik Malaysia nampaknya masih lagi pada takat yang lama,” ujar beliauPrepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle

Sunday, April 3, 2011

Panas! Ku li kenali geng Politik Longkang



Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle
Pemimpin veteran Umno, Tengku Razaleigh Hamzah hari ini membidas pihak yang mendalangi video lucah untuk menjatuhkan pemimpin pembangkang.


NONE"Ini orang panggil gutter politics, politik longkang (dan digunakan) bila sudah tidak ada modal lagi. Ia timbul sebab polisi dan dasar yang diperjuangkan sudah tidak laku dan rakyat nampak tidak menerimanya.

“Oleh kerana itu (mereka) main politik kotor menyerang seseorang dengan harapan rakyat ketepikan hal seumpama itu. Ini bukan politik," kata mantan menteri kewangan dan bekas naib presiden Umno itu.

Dalam wawancaranya di TV Selangor, Tengku Razaeligh yang juga dikenali 'Ku Li' menegaskan rakyat, khususnya masyarakat Melayu, menolak cubaan mana-mana pihak menyerang keperibadian pihak lain semata-mata untuk mencari kelebihan politik.

"Saya tak fikir rakyat terima hal (video seks) ini. Kalau tengok kes Anwar yang pertama tahun 1998, rakyat tidak terima. Usung tilam, bantal semua, tak ada orang terima. Saya masih ingat semasa saya adakan majlis dialog di Gua Musang. Orang cakap. Ni Melayu ke ni? Malulah.

"Perkara ini tak patut didedah kepada orang ramai. Jadi itu tunjukkan orang tak faham politik pun menolak benda macam ni. Saya rasa (video seks) ini salah langkah," katanya.

Menurut Razaleigh biarpun pihak yang mendalangi video seks itu berjaya menjatuhkan Anwar dan mencapai kemenangan politik, ia tidak bermakna dalam konteks kemuliaan tamadun negara itu sendiri.

"Kenapa kita nak amalkan ini semua kerana politik? Jika berpolitik sebegini, kalau kita menang pun, tidak ada maruah, tidak ada nilai, jadi tidak guna kita menang pun kalau kita guna cara buruk dan keji untuk mendapat tempat. Saya rasa rakyat pun tak dapat terima dengan baik," katanya.

Bukan budaya Melayu, Islam

Razaleigh berkata perbuatan mencantas ahli politik dengan taktik-taktik keji seperti menayangkan video seks "bukan budaya" Melayu mahupun Islam kerana ia amat keji.

azlan"Saya tak tahu di mana kita belajar perkara ini. Di Amerika pun orang kata politiknya kotor. Saya rasa ia bergantung pada kita. Rakyat Malaysia punya tamadun dan budaya yang baik, kenapa kita hendak ikut budaya tak baik.

"Apatah lagi bagi orang Melayu Islam, tak patut kita lakukan benda yang jijik yang dipandang rendah oleh orang. (Apa guna) kita buat perkara yang hina di sisi masyarakat," tegas beliau.


******************************************************************************

Ku Li kata "ini politik longkang "

Jadi politik UMNO = Politik TARAF LONGKANG...

Adakah politik UMNO hanya main kot longkong, longkang tersumbat,longkang pecah?

Hahahaha.. Dah tau UMNO = Longkang, kenapa MASIH mahu BERMAIN dengan LONGKANG?

Rela TARAF anda turun menjadi LONGKANG..?

Rahim T, Datuk T, Shuib T itu GENG LONGKANG, anda mahu diri anda jadi GENG Longkang?

Di US, orang putih sibuk cipta teknologi baru untuk kehidupan seperti FB, Twitter, hybrid ,Biotech.

Di Malaysia, Melayu UMNO dan Utusan sibuk GILA BABI dengan video SEKS, Liwat,Seluar dalam,tilam, ayaq mani, dubur ......

Harga barang naik, minyak naik ,rumah naik, .....tiada sapa ambil tau...

Ayuh RAKYAT , Jangan biarkan HIDUP anda diselubungi POLITIK LONGKANG...

Friday, April 1, 2011

Pengarang Utusan merayu UMNO prihatin harga barang keperluan "melambung berkali-kali ganda"


Harga barang dunia naik, mana kita boleh kawal..



Seorang pengarang Utusan Malaysia, sebuah akhbar kawalan Umno Barisan Nasional (BN) mengakui harga barangan keperluan harian di negara ini mengalami kenaikan yang ‘melambung berkali-kali ganda’

Dalam artikel bertajuk ‘Kurangkanlah Cukai Pendapatan’ bertarikh 31 Mac lalu, Azman Anuar, seorang Pengarang Rencana Utusan Malaysia mengakui orang ramai khususnya suri rumah, merungut dengan kenaikan harga barangan.

Katanya, harga makanan kegemaran orang Melayu melambung hampir sekali ganda dengan memberi contoh harga seikat pucuk ubi yang dulu hanya 50 sen, naik kepada RM1 manakala ayam daging naik kepada RM7 sekilogram berbanding RM3.80 tiga atau empat tahun lalu.

Beliau juga memberi gambaran kerajaan Umno BN tidak berusaha ‘memperlahankan’ kenaikan harga barang walaupun belanjawan harian golongan pertengahan meningkat.

Cuba bertanya kepada kaum wanita yang sering ke pasar atau kedai runcit. Jarang-jarang yang tidak merungut mengenai harga barangan sekarang.

“Kalau ada kedai yang boleh jual barangan barang basah pada ‘harga runtuh’ setiap hari, mereka akan serbu,” tulis Azman yang turut menganggap kenaikan harga rumah, sebagai ‘menakutkan’.

Beliau juga mencadangkan kerajaan Umno BN supaya menurunkan 50 peratus kadar cukai pendapatan individu dan percaya tindakan itu tidak akan menjejaskan pendapatan negara.

“Mana-mana ruang jika boleh dikurangkan, lakukanlah. Kerajaan tidak akan rugi, malah ‘beruntung’. Orang berbudi, ada balasannya. Percayalah…” tulis beliau lagi.

Untuk paparan tulisan asal, klik ini.


Woit...

Nak tergelak aku baca perenggan terakhir harapan Pengarang Utusan ini...

Orang berbudi ,ada balasannya. Percayalah...

Hahahaha..

Merayu bagai nak RAK atau nak Mampos pun , UMNO akan buat BODOH sahaja...

Gaji sudah lah tak naik, Harga barang sekarang meningkat....

Minyak Ron 97 pulak akan naik Malam ini...TAHNIAH UMNO dan NAJIB ROSMAH ...

"Well, according to a report, the pump price for RON97 petrol is to be hiked by 20 sen a litre effective midnight, bringing it back to the RM2.70 per litre mark."

Kasihan aku melihat Pengarang Utusan....ini

Mungkin isteri atau kaum keluarganya terasa kenaikan harga barang dan cuba suarakan hasratnya mahu UMNO bantu RAKYAT

Nasihat aku pada Pegarang Utusan ini

"Percayalah, UMNO akan buat BEBAL",Dulu Kini dan Selamanya...

Buku Jingga- Program 100 hari PR


(Sila klik di sini untuk muat turun Program 100 Hari Pakatan Rakyat)

Pakatan Rakyat akan melaksanakan reformasi menyeluruh dalam semua aspek pengurusan negara, ekonomi, pendidikan dan sebagainya berdasarkan prinsip yang digariskan di dalam Dasar Bersama.

Sebagai permulaan kepada reformasi tersebut, dalam 100 hari kami mendapat mandat rakyat, kami akan melaksanakan program berikut:

1. Mereformasikan insititusi-institusi penting negara seperti SPR, SPRM, Pejabat Peguam Negara dan PDRM untuk mengembalikan kewibawaan kepada sistem pentadbiran kerajaan.

2. Memansuhkan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA).

3. Mengarahkan Khazanah Berhad, Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) dan lain-lain badan milik kerajaan yang memiliki konsesi lebuhraya untuk menyempurnakan ambil alih aset lebuhraya oleh kerajaaan dengan tujuan menghapuskan tol.

4. Merombak struktur subsidi negara bagi mengurangkan subsidi kepada pihak swasta (seperti subsidi gas sebanyak RM19 bilion kepada penjana bebas) dengan memindahkannya bagi menampung perbelanjaan subsidi rakyat.

5. Mengiktiraf peranan dan jasa kakitangan awam dengan mengkaji semula struktur gaji bermula dengan menaikkan imbuhan perguruan sebanyak RM500 sebulan setiap seorang guru sebagai penghargaan guru pendidik bangsa.

6. Menjadikan air sebagai hak rakyat dengan mengembalikan semua konsesi pengurusan air yang diuruskan swasta kepada kerajaan.

7. Menyediakan perkhidmatan internet Wi-Fi percuma kepada semua rakyat di kawasan bandar dan separa bandar.

8. Membatalkan Felda Plantations bagi tujuan membuka ladang-ladang yang kini diuruskannya kepada generasi kedua dan ketiga Felda.

9. Menaikkan royalti minyak kepada Sabah, Sarawak, Terengganu dan Kelantan kepada 20%.

10. Menubuhkan Suruhanjaya Diraja bagi menyelesaikan kemelut pendatang tanpa izin dan kerakyatan di negeri Sabah.


Untuk RAKYAT Sarawak ,

No.9 -Menaikkan royalti minyak kepada Sabah, Sarawak, Terengganu dan Kelantan kepada 20%.

Ayuh SEBARKAN kepada seluruh rakyat Sarawak..

Kenaikan royalti yang dapat digunakan untuk Pembangunan dan Aktiviti ekonomi di Sarawak


Konsert Rock 4 Right in Penang ! 2 April


http://rock4rights2011.blogspot.com/

Penang to host 'Rock 4 Rights' concert on April 2

Published on 29 March 2011 at malaysiakini

The Bar Council Constitutional Law Committee (BCCLC) is organising a 12-hour non-stop concert and carnival in Penang this Saturday, April 2.

Dubbed 'Rock 4 Rights', the event is organised in partnership with local indie arts community Frinjan and Saya Anak Bangsa Malaysia (SABM), a people's movement.

Supported by Yes, the world's first nationwide converged 4G service company, and popular online daily Malaysiakini, the carnival will be officially opened by Deputy Chief Minister II P Ramasamy at 8pm at Fort Cornwallis.

BCCLC chairperson Syahredzan Johan said through this unique initiative, the committee hopes to raise awareness on the concept of elections and democracy to local artists and youths aged between 18 to 35.

“It also hopes to increase participation of youths in the Malaysian political process through voter registration drives during the concert and related events,” added Syahredzan.

“(We also hope to gain) greater media coverage and publicity on issues pertaining to the federal constitution,” he said in a statement.

A total of 18 bands including those who performed for the Radio Demokratika and Bangkit albums produced by SABM and Frinjan, will belt out several songs.

The albums are written and performed by local independent bands, featuring songs with messages on human rights, democracy and constitutionalism.

nurul izzah at fund-raising dinner for lembah pantai pkr playing the guitar 2

'Special appearances' by local bands - Bittersweet and Couple - and PKR vice president and Lembah Pantai MP Nurul Izzah Anwar (right in picture), are expected to be the highlight of the day.

Other events include performance arts, film screening, sales of art and crafts by local artisans, counters for festival memorabilia, CDs by the performing artists and voter registration booths.

“Unregistered eligible voters are strongly encouraged to register at the voter registration booths,” urged Syahredzan.

Since the inaugural launch of the MyConstitution Campaign on Nov 13, 2009, the committee has launched eight out of nine phases of the campaign over the last 18 months.

It will launch its final phase at the Saturday event, where each phase has featured a specific theme from the federal constitution.



AYUH ANAK MUDA...ke Padang Kota Lama ESOK...

ROCK 4 RIGHT !


Share Info !

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews