INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Wednesday, April 20, 2011

Munafik Politik gila Sumpah Laknat

Blog Milo Suam

Hari ni lagi sorang gerombolan dari pertubuhan katak pembawa virus bebalisme ala-ala betina semalam keluarkan kenyataan tak masuk akal, mengarut mencarut. Ada ke patut Nik Aziz dan Hadi pulak dia suruh bersumpah laknat? Kalau gerombolan songkok tinggi desak Anwar Ibrahim bersumpah laknat memang dah jadi perkara biasa, tapi ada pulak pembawa virus bebalisme ni suruh Nik Aziz dan Hadi Awang pulak bersumpah laknat [Msian Insider].

Agak-agak kalau Tuan Guru Nik Aziz bersetuju bersumpah, macam mana nak buat lafaz sumpah tu ye? Wallahi, Wabillahi, Watallahi saya Nik Aziz Nik Mat / Hadi Awang bersumpah bahawa saya tidak berzina dengan pelacur cina tersebut kah kah kah. Sebab itu gua kata bendahari perkasa ni macam kartun. Apahal pulak Nik Aziz nak kena bersumpah? Nak sebut lafaz sumpah pun boleh biol jadinya. Anwar punya hal orang lain pulak disuruh bersumpah laknat gila... gila....

Sebenarnya dah berulang kali diterangkan bahawa orang yang suka bersumpah itu adalah golongan Munafik, orang-orang munafik suka bersumpah, kerana bagi mereka sumpah boleh dijadikan sebagai perisai, atau pelindung diri mereka kononnya untuk membuktikan kebenaran.

Apabila orang munafik datang kepada engkau, mereka berkata: "Kami menyaksikan (mengakui) bahawa sesungguhnya engkau benar-benar rasul Allah.” Dan Allah mengetahui bahawa sesungguhnya engkau benar-benar rasul-Nya, dan Allah menyaksikan bahawa sesungguhnya orang munafik itu benar-benar pendusta.
Mereka itu menjadikan sumpah mereka sebagai perisai, lalu mereka menghalangi daripada jalan Allah. Sesungguhnya amat buruklah apa yang mereka kerjakan.
Surah Al-Munafiqun ayat 1 dan 2 [Al-Munafiqun]

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews