INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Tuesday, September 6, 2011

Panas! Reezal Mamak UMNO P.Pinang tipu rakyat,sorok resit kos perubatan Mat Sabu


Sumber Penang Daily

GEORGETOWN – UMNO Pulau Pinang dinasihatkan supaya menghentikan fitnah ke atas kerajaan negeri serta digesa mendedahkan kesemua resit pembayaran kos perubatan Mohamad bin Sabu yang dikeluarkan oleh Hospital KPJ Selangor, kata Lim Guan Eng.

Ketua Menteri Pulau Pinang berkata demikian sebagai respons pada fitnah Ketua Pemuda Umno Bahagian Kepala Batas Datuk Seri reezal Merican bin Naina Merican kononnya kerajaan negeri bersubahat dengan Mohamad menyeleweng lebih RM3,000 dana Perbadanan Bekalan Air (PBA).

“Sebenarnya ada dua resit, tapi dia (Reezal) hanya tunjuk satu resit sahaja sebab berhati busuk…saya yakin ini semua telah diatur (dan) ini semua fitnah (pihak pembangkang),” ujar beliau.

Berdasarkan kedua-dua resit berkenaan (lihat gambar di bawah) , kos hospitaliti keseluruhannya sebanyak RM5,060.54. Manakala kos perubatan dan konsultansi berjumlah RM3373.50.

Jumlah keseluruhan kos perubatan Mohamad yang juga Ahli Lembaga PBA adalah berjumlah RM8,434.05.
Lim berkata, Reezal tidak wajar menuduh Mohamad menyeleweng dana PBA kerana transaksi pembayaran perubatan Mohamad melibatkan PBA dan Hospital KPJ Selangor sahaja.

Bercakap dalam sidang akhbar yang sama, Pengurus Besar PBA Ir Jaseni Maidinsa pula berkata, pihaknya wajar berlaku profesional membiayai kos perubatan ahli lembaga pengarahnya.Ditambah dengan mesyuarat Ahli Lembaga Pengarah PBA yang dijadualkan pada 19 Ogos lepas, beliau berkata pihaknya wajar melakukan tanggungjawab korporat kepada Mohamad.

“Inilah keprihatinan kami (PBA), inilah ‘manfaat perubatan’. Ini adalah keputusan korporat.
“Sesetengah syarikat korporat ada yang menghantar ahli lembaganya pergi bercuti, tetapi ini tidak berlaku (dalam PBA),” ujar beliau.Sambil menegaskan bahawa PBA tidak pernah menyeleweng dana rakyat, beliau berkata manfaat yang disumbangkan kepada Mohamad adalah rekod pertama bagi tahun ini.

Beliau turut menjelaskan mengenai status sebenar Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) dalam isu yang sengaja dicetuskan oleh pihak pembangkang.“Tidak ada sebarang siasatan ke atas saya. Sebab itu, mereka (SPRM) datang ke pejabat kami (PBA). Kalau tidak (jika saya disiasat), saya ke pejabat mereka,” ujar beliau lagi.

Lim dalam reaksi spontan turut mengalu-alukan SPRM untuk mengesahkan kedua-dua resit pembayaran yang didedahkan oleh Hospital KPJ Selangor dengan kerjasama PBA.Pada 9 Julai lepas, Mohamad mendakwa kenderaan polis melanggarnya sehingga mengalami kecederaan serius di bahagian lutut.
Dalam pembedahan di Hospital KPJ Selangor, lututnya menerima skru sepanjang 2.5 inci.

[Caption: Resit perubatan yang didedahkan oleh pembangkang]


@Pantherian - Sememangnya saya sudah agak UMNO PP terutama Mamak Reezal yang mengaku Melayu ini "kaki kencing" sehingga sanggup tipu resit kos perubatan Mat Sabu.
 
Mamak tongkang ini tunjuk satu resit sahaja kemudian kata Mat Sabu tipu "claim", satu Malaysia tonton mamak tongkang ini dok penipu rakyat.
 
Lepas itu, Mamak PERDA Tok Musa tokok tambah kononnya dalam Perjanjian Pekerja PBA , Mat Sabu tidak layak claim kos perubatan disebabkan menyertai perhimpunan haram.

Tok Musa tokey Bandar Perda ini tidak faham bahawa Ahli Lembaga Pengarah seperti Mat Sabu tidak termasuk dalam perjanjian antara kakitangan PBA dan majikan. Nak kata BODOH, kasihan pulak tetapi dia pemaju tersohor Bandar Perda.
 
2 Mamak bukan wajah Melayu ini memang kaki kencing !
 
 
 
 

1 comment:

Anonymous said...

kalau jumpa ular dan mamak serentak... pukul mamak dulu...

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews