INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Wednesday, September 28, 2011

Orang Anwar dalam kerajaan bongkar penyelewengan - Zaini Hasan UTUSAN

Akhbar milik Umno - Utusan Malaysia - hari ini mendakwa menerima maklumat kononnya ketua pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim telah menghantar orangnya meresapi badan kerajaan yang strategik untuk menjatuhkan pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak.

"Musuh" ini didakwa menyalurkan maklumat sulit mengenai Najib kepada pihak pembangkang, termasuk butiran tentang lawatan rasminya ke luar negara dan cuti peribadinya, dakwa akhbar berbahasa Melayu itu.

Bagaimanapun, akhbar itu tidak menyatakan nama sebarang badan kerajaan terbabit.

NONEDalam artikel bertajuk 'Musang berbulu ayam dalam 
badan-badan strategik kerajaan?' 
yang disiarkan hari ini, editor kanan Utusan, Datuk Zaini Hassan (kanan) mendakwa beliau telah menerima maklumat mengenai dakwaan tersebut.

"Saya menerima satu maklumat mengenai badan (atau mungkin lebih daripada satu badan) yang cukup strategik dalam kerajaan yang telah dan sedang diresapi oleh orang (atau dalam bahasa mulut orang-orang) Anwar Ibrahim.

"Maklumat yang saya terima menggambarkan bahawa ia adalah suatu situasi yang real dan nyata," tulisnya Zaini dalam kolumnyaCuit.


Komen DS Anwar Ibrahim

Ketua umum PKR Datuk Seri Anwar Ibrahim sekadar ketawa hari ini apabila ditanya berhubung dakwaan bahawa ejen beliau telah diserap ke dalam badan strategik kerajaan untuk menjatuhkan pentadbiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak.

Dengan berseloroh, Anwar berkata dakwaan yang disiarkan Utusan Malaysia itu merupakan satu pujian kepadanya. 

"Terima kasih banyak-banyak, Utusan! Setiap hari mereka serang Anwar, (tapi) Anwar tidak nafi atau jelaskan. Tidakkah itu menarik?"

Katanya lagi, beliau tidak membaca akhbar berkenaan dan tidak mengambil serius dakwaan yang ditimbulkan itu.


@Pantherian - Kasihan pada Zaini Hasan yang bersungguh-sungguh mempertahankan UMNO dan PM walaupun tahu maklumat yang didedahkan oleh PKR tentang penyelewengan itu sahih. 

Ini manusia tidak kisah jika Najib,Rosmah atau Pak Menteri membelanjakan harta negara sesuka hati asalkan maklumat itu tidak sampai kepada pengetahuan rakyat.Tugasnya hanya lah mempertahankan UMNO dan BN di tampuk kuasa.

 Jika kita imbas pendedahan Mamak Parpu, Reezal Naina yang begitu GAH mendedahkan penyelewengan "medical claim" Mat Sabu tapi akhirnya kantoi apabila TIPU media dan rakyat dengan menyembunyikan satu lagi resit claim.


Kes ini jelas menunjukkan terdapat juga "org dalam" yang membantu Naina dengan memberi salinan resit "claim. Mahu jadi hero tapi MAMAK PARPU ini GELOJOH ! hahah

Dengan pendedahan Zaini Hasan ini, jelas menunjukkan Pegawai Kerajaan sudah muak dengan penyelewengan oleh UMNO BN dan mereka mahu tumbangkan UMNO BN secara senyap !

1 comment:

batu pelangi said...

Memang sial zaini hasan ini dan puakx
yang mempertahankan penyelewengan
yang berlaku supaya tidak sampai
kepada pengetahuan rakyat.Inilah
manusia ACUAN penjajah yang menganggap kekayaan negara makbapak
dia yang punya.Haram jadah pun orang!

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews