INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Tuesday, September 8, 2009

UMNO minta sedekah Islam dari PAS

Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle

Naib Presiden PAS, Salahudin Ayub berkata, Umno kini terlalu tertekan dengan isu perkauman ini dan sangat memerlukan PAS untuk mengesahkan tindakan mereka.

Jika PAS tidak menyokong tindakan Umno maka masyarakat akan menganggap tindakan Umno sebagai berdasarkan perkauman dan bukannya berasaskan Islam.Salahudin mengulas ucapan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Razak di Manek Urai semalam.Dalam ucapan itu sekali lagi pemimpin Umno mempelawa PAS berunding dengan mereka demi kepentingan ummah dan Islam tetapi menegaskan "tidak rela Umno dihina".

Saya menyifatkan, perlawaan Umno atau boleh dikatakan meminta sedekah dari PAS berkenaan Islam sebagai langkah sudah tersepit mereka untuk memenangi semula hati orang Melayu dan Islam selepas langkah mereka mengenengahkan isu perkauman tidak mendapat dokongan kuat dari orang Melayu sebagai contoh kes kuil di Seksyen 23.

UMNO mengharapkan PAS menyokong apabila mereka cuba menonjolkan memperjuangkan agama tetapi ia gagal apabilan ditangani secara bijak oleh tokoh PAS, YB Khalid Samad yang menjawap dengan jelas isu terbabit.

Kini UMNO bermula sekali lagi mengajak PAS duduk berbincang berkenaan kepentingan agama Islam dan kini mereka mahu menonjolkan memperjuangkan Islam. Isu Kartika disebat atas kesalahan minum arak pun sampai DS Najib tidak berapa setuju dan mahu rayuan dilakukan, inikan pulak mahu bercakap pasal Islam?
1 comment:

Bah Lontok said...

Sampai hati Tuan Guru, mementingkan DAP lebih dari kaum melayu yang beragama islam. Walaupun kaum melayu ini menyokong UMNO tetapi mereka semuanya melayu yang beragama islam. Mungkin Tuan Guru anggap melayu yang menyokong UMNO ini semuanya lebih buruk dari DAP yang menetang islam.

Perbuatan Tuan Guru yang menyokong DAP dan mengutuk UMNO ini sangat merugikan kaum melayu. Kaum melayu akan kehilangan kuasa pemerintahan akhirnya nanti. DAP ini sebenarnya komunis yang anti melayu dan juga islam. Perbuatan DAP menyokong PAS se mata2 untuk memecah belahkan kaum melayu. Dengan ini kaum melayu akan jadi tidak kuat lagi kerana berpecah.

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews