INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Friday, December 9, 2011

Asalkan Bukan UMNO (ABU),gelombang baru melawan UMNO 
 

@Pantherian - Di dalam FB, aku menulis "ABU "sebagai "Political View" sejak dua tahun lepas dan kini Tag Line kembali di beri perhatian oleh aktivis politik untuk melancarkan satu gelombang baru terhadap UMNO dan BN di saat PRU 13 hampir tiba.

Photo coretan ABU di atas boleh dilihat di Central Market apabila anda menaiki LRT. Coretan atau contengan ini dilakukan oleh anak muda ketika reformasi 98 untuk menunjukkan protes anak muda kepada UMNO.


Sumber Msiakini:

Aktivis, NGO, kumpulan masyarakat sivil dan parti politik telah bergabung untuk menumbangkan Umno daripada pentadbiran negara datang pilihan raya umum akan datang.

Dikenali sebagai 'Asalkan Bukan Umno' atau ABU, pergerakan itu berkata walaupun ia mendapat sokongan parti-parti politik, tetapi ia akan kekal sebagai gerakan rakyat untuk mengembalikan hak dan kekayaan negara.

Pergerakan ini telah dilancarkan dalam sidang akhbar yang diadakan serentak di seluruh Semenanjung Malaysia hari ini, manakala pelancarannya di Sabah dan Sarawak akan diadakan minggu depan.

No comments:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews