INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Thursday, July 22, 2010

Bumbung diderma Najib terbang terkena sumpahan
Kira-kira 100 penduduk mengadakan bantahan di hadapan Blok K, Pangsapuri Sri Semarak, Bukit Beruntung kerana tidak puas hati ekoran kejadian "bumbung 1Malaysia" diterbangkan ketika ribut melanda kawasan itu petang Selasa lalu.

Bantahan yang diadakan secara aman itu berlangsung selama 40 minit bermula jam 6 petang tadi

"Kita minta Majlis Daerah Hulu Selangor (MDHS) dan kerajaan persekutuan menyiasat perkara ini. Penduduk bimbang ia akan berlaku di tempat lain (pada masa akan datang)," kata ahli majlis MDHS, Mat Rahat Ibrahim.

Bumbung itu telah diganti oleh kerajaan persekutuan ketika pilihan raya umum Hulu Selangor Mac lalu dan projek itu dilancarkan oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak ketika program Juara Rakyat di Hulu Selangor sebelum itu.

Menurut laporan, sebanyak 57 blok pangsapuri kos rendah terlibat dalam projek tersebut.

Dihubungi Malaysiakini lewat petang ini, Mat Rahat yang juga penganjur bantahan tersebut berkata hanya bumbung blok itu sahaja yang diterbangkan ribut dalam kejadian Selasa lalu.

Berikutan kejadian itu, kerajaan Selangor telah mengarahkan MDHS menjalankan siasatan terhadap bumbung pangsapuri di Bukit Beruntung dan Bukit Sentosa bagi menentukan sama ada ianya masih selamat.

Mengulas lanjut, Mat Rahat mendakwa perbelanjaan bumbung yang diganti termasuk perbelanjaan mengecat bagi ke semua blok di kedua-dua tempat menelan belanja lebih dari RM15 juta.

Hahahah lawak la....


Bumbung Flat boleh terbang bak tikar pandan terbang ....hahaha

Ingat bumbung rumah kampung sahaja boleh terbang....

Di Malaysia semua boleh jadi...Stadium pun boleh runtuh di Malaysia..

nak tau sebabnya?

Sebab 15juta itu bagi projek kepada kroni UMNO...close tender...

beli bumbung cap AYAM...

untuk tutup rumah orang Melayu...miskin bandar...

Patut demo...depan rumah Kamalnathan....

TUNTUT bumbung RM15juta...hahahah
No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews