INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Monday, July 29, 2013

The New Village : Khairy KJ kini menjadi pengkritik filem menjelang Pemilihan UMNONONE  Kebenaran terhadap penayangan filem 'The New Village' perlu ditarik balik sekiranya ia mengagung-agungkan peranan komunis dan mencetuskan provokasi, kata Ketua Pemuda Umno Khairy Jamaluddin.

Beliau berkata berdasarkan tontonan treler filem itu dilihat seolah-olah ia mengagung-agungkan pejuang komunis dan perkara itu tidak boleh diterima sama sekali."Ini satu usaha untuk menulis semula sejarah kita dengan mengagung-agungkan komunis yang kita tahu adalah pengganas yang banyak melakukan keganasan di negara kita.

"Walaupun betul komunis lawan British tetapi keganasan itu tidak boleh dimaafkan," 

"Kalau ada orang kata kenapa saya buat keputusan dan kenyataan ini sedangkan saya belum tengok (keseluruhan) filem ini. Saya boleh rujuk kepada kes filem 'Tanda Putera', ramai yang tidak tengok tetapi terus menghukum sampai 'Tanda Putera' ditunda dan ditangguh selama satu tahun," katanya.

Khairy mahu kerajaan melihat semula keputusan membenarkan tayangan filem itu.

 @Pantherian : Menteri KJ kini menjadi pengkritik filem tanahair apabila hanya menonton trailer sahaja mampu membuat keputusan ini filem pro komunis dan wajar diharamkan tayangan.

Ketua Pemuda UMNO ini sebenarnya mahu publisiti menjelang pemilihan UMNO akan datang dan mahu dilihat nasionalis pro Melayu melawan Cina DAP.  Beliau mungkin bercita-cita mahu bertanding Naib Presiden selepas bertapak kukuh sebagai Ketua Pemuda.

Beliau sengaja menghangatkan isu filem ini sebagai pro komunis untuk mengajak Lim Kit Siang berbalah isu ini untuk mengaitkan dengan filem Tanda Putera. Ternyata ia berhasil apabila anaknya Lim Guan Eng terjerat masuk jerat KJ di media.

Kita lihat apa kesudahan perbahalahan LGE DAP dan KJ UMNO seterusnya. ;) 


No comments:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews