INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Wednesday, July 3, 2013

MP Gerakan memfitnah Anwar Ibrahim ada 20 akaun bank luar negara berjumlah RM332juta

Seorang MP BN daripada Gerakan mendakwa Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim memiliki 20 akaun bank yang berpangkalan di luar negara termasuk Israel dengan jumlah simpanan kira-kira RM332 juta.   Liang Teck Meng (BN-Simpang Renggam) mendakwa beliau mendapat maklumat itu daripada laman web Wikileaks.   Katanya Anggota Parlimen Permatang Pauh itu dikatakan mempunyai 20 akaun bank dengan jumlah simpanan kira-kira AS$66 juta (RM209 juta) dan SGD$49 juta (RM123 juta) di bank di Amerika Syarikat, China, Singapura dan Israel.   

"Perkara ini tersebar luas dalam internet, dan apabila saya membaca perkara ini, terlintas dalam kepala ialah dari mana datangnya wang sebanyak ini," katanya ketika membahaskan usul menjunjung kasih titah Yang Di-Pertuan Agong pada sidang Dewan Rakyat hari ini.   Liang berkata setiap akaun itu mempunyai maklumat terperinci seperti nama pemegang, jawatan, nombor pasport, tarikh akaun dibuka dan tarikh matang.

@Pantherian : Aku dah semak pagi ini di  wikileaks dan mendapati tiada maklumat tersebut seperi didakwa Cina Gerakan ini hanya tohmahan liar dia sahaja dilemparkan di Parlimen. MP ini menggunakan kekebalan Parlimen untuk menfitnah Ketua Pembangkang, jika di luar pastinya kena saman RM 100juta dah.

Nampaknya jumlah duit dan aset Anwar di luar negara telah susut billion disebabkan sebelum ini UMNO kata ada RM 3bil. :)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews