INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Thursday, November 11, 2010

Pilih pemimpin yang setia


oleh Lan karim


sekadar renungan untuk semua sejak 99

tahun 99 – PKN ditubuhkan
tahun 2000 – marina yusof (naib presiden) gaduh dgn Dr chandra (timblan pres) .. Marina keluar …statement dia dalam utusan “menyesal masuk parti ini” … ada sapa tahu mana dia pergi…. Nell Onn (Ketua Wanita pertama) letak jawatan… atas alasan tak sesuai…

tahun 2001 – dr chandra resign as deputy president… bergolak kem abim dan non abim di kemaman… akhirnya anuar tahir (Setiausaha Agung) keluar parti masuk Pas la ni jadi AJK Pas pusat selepas beberapa kali mencuba …. Dr Manuaty merajuk … word dia “dont associate me with keadilan anymore” tak pa lah dia merajuk… nasib baik mus dan gobi boleh dipujuk…

tahun 2002 – dr chandra keluar parti. Ayat dia PKN dah lari dari perjuangan sekarang ni jadi pengerusi yayasan 1 malaysia…. zainur zakaria (naib presiden) pun keluar parti.. la ni jadi penasihat badan2 melayu…

tahun 2004 – sebelum pru 11, gerombolan 12 sahabat diketuai Ruslan kassim (ketua penerangan/PPN NS) keluar masuk Umno. Dalamnya Zaid, Hamdan, Hamidzun, Hanapiah man dll kemana mereka pi… sekarang jadi ahli Perkasa.. sebab Umno pun tak nak depa

tahun 2004 – lepas hj rahman osman(masa tu dia (timbalan presiden PKN) kalah di ipoh.. keluar masuk pas .. ada sapa tahu mana dia sekarang…nasib baik msk masuk he he buat ganti..

tahun 2007 – ezam (ketua amk) buat hal. Bina Gerak… hubungi semua orang2 diadi Msia ramai gak yg termakan dengan lakunan dia…. misi dia nak hancurkan azmin dan non partisan… itu kata dia lepas tu masuk Umno… ok lah sikit dalam ramai2 dia yg dapat senator

tahun 2007 – nalla pulak keluar pasal anwar tak bagi dia bertanding…. ok jugak sebab dapat jadi Presiden Muip.. apa ingat senang ke jadi Presiden…. ramai geng2 India ikut….

tahun 2009 – ahli parlimen dan adun PKR yang lompat masuk Umno dan jadi bebas… yg ini lagi teruk sebab tak da yang ikut… sebab pentingkan perut sendiri…

Agak2 Dato Zaid nak keluar ke…. dia tak bodoh… dia memang nak tunggu dipecat….. suapya dia boleh kata dia dah 2 kali kena pecat…. masa tu bloggger kertas boleh ajak dato Zaid masuk Pas

jadi kita fikirlah…. kita nak jawatan untuk apa sebenarnya…


*Pilih lah pemimpin yang setia kepada Parti dan mempunyai idea utk membawa parti maju depan.

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews