INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Friday, January 29, 2010

Dun Perak bubar ?

Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Oleh Roziyah Mahamad

KUALA LUMPUR : Menteri Besar Perak seolah-olah sudah ditentukan jawapannya apabila ada yang mengatakan bahawa 5 orang daripada panel hakim tersebut, 3 orang memilih Nizar, 1 memilih Zambry manakala seorang lagi mengambil sikap berkecuali.
"Keputusan ini begitu mengejutkan serta menakutkan Barisan Nasional (BN) sehingga perlu dilakukan sesuatu bagi memperbetulkan keputusan itu sebelum diumumkan," kata penulis blog, Azizul Nizam dalam blognya, ajijoi.blogspot.com.
Beliau dalam blognya mempersoalkan selama 3 bulan keputusan itu dipendam daripada pengetahuan rakyat Malaysia khususnya Perak, mengapa tiba-tiba tarikh 9 Februari dipilih untuk mengumumkan keputusan yang dinanti-nantikan selama ini?
"Bagi saya, selama 3 bulan ini, BN terutamanya Umno Perak mengatur strategi dalam menghadapi kemungkinan pembubaran Dun yang sudah pasti tidak dapat dihalang lagi.
"Selama 3 bulan inilah segala jentera kerajaan, media perdana dan kerja-kerja 'underground' diatur bagi memastikan sokongan rakyat kembali kepada mereka. Kesemua sumber kewangan negeri juga dipergunakan sepenuhnya bagi memastikan misi ini berjalan dengan lancarnya," jelas beliau.
Bagi Azizul, ini memberi petanda Umno dan BN telah bersiap sedia dalam semua perancangan mereka untuk tetap berkuasa di Perak samada cara 'by hook or by crook'.

KUALA LUMPUR : Menteri Besar Perak seolah-olah sudah ditentukan jawapannya apabila ada pihak yang menyatakan bahawa lima orang daripada panel hakim tersebut, 3 orang memilih Nizar, 1 memilih Zambry manakala seorang lagi mengambil sikap berkecuali.

"Keputusan ini begitu mengejutkan serta menakutkan Barisan Nasional (BN) sehingga perlu dilakukan sesuatu bagi memperbetulkan keputusan itu sebelum diumumkan," kata seorang penulis blog, Azizul Nizam dalam blognya, ajijoi.blogspot.com.

Menerusi blognya, beliau mempersoalkan, selama 3 bulan keputusan itu dipendam daripada pengetahuan rakyat Malaysia khususnya Perak, mengapa tiba-tiba tarikh 9 Februari dipilih untuk mengumumkan keputusan yang dinanti-nantikan selama ini?

"Bagi saya, selama tiga bulan ini, BN terutamanya Umno Perak mengatur strategi dalam menghadapi kemungkinan pembubaran Dun yang sudah pasti tidak dapat dihalang lagi.

"Selama tiga bulan inilah segala jentera kerajaan, media perdana dan kerja-kerja 'underground' diatur bagi memastikan sokongan rakyat kembali kepada mereka. Kesemua sumber kewangan negeri juga dipergunakan sepenuhnya bagi memastikan misi ini berjalan dengan lancarnya," kata beliau.

Bagi Azizul, ini memberi petanda Umno dan BN telah bersiap sedia dalam semua perancangan mereka untuk tetap berkuasa di Perak samada cara 'by hook or by crook.


sumber WRLR.


** Ada benar telahan sumber di atas jika saya melihat langkah terkini kerajaan Persekutuan memberi tanah KTMB kepada peduduk di sekitar laluan keretapi di Kuala Sepetang dengan kadar segera. Berikut kenyataan Datuk Zambry :


"Terima kasih kepada kerajaan Persekutuan yang telah membuat keputusan untuk menyerahkan tanah rizab landasan keretapi itu. Ini adalah hasil siri perbincangan dan rundingan yang diusahakan kerajaan negeri untuk membantu rakyat di Kuala Sepetang. Itulah janji yang kita kotakan," katanya.

Semalam, Jemaah Menteri bersetuju tanah rizab keretapi di antara Taiping ke Kuala Sepetang seluas 94.5 hektar dilepaskan kepada kerajaan negeri Perak.

Keputusan itu diambil memandangkan tanah berkenaan tidak lagi digunakan untuk tujuan operasi keretapi sejak tahun 1941.Kerajaan negeri turut bersetuju untuk membuat pembayaran kira-kira RM38 juta kepada kerajaan Persekutuan melalui perbadanan itu selaku pentadbir tanah terbabit.1 comment:

Pejuang Bangsa said...

Nizar mcm hakim pulak ..dah tahu keputusan ..haha

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews