INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Tuesday, February 21, 2012

Anwar Ibrahim Club(AIC) mengecam tindakan kerajaan Malaysia berdagang dengan IsraelKenyataan Media
Kelab Anwar Ibrahim (AIC)

21 Januari 2012

Kelab Anwar Ibrahim (AIC) merasa simpati dengan kesengsaraan yang dihadapi oleh rakyat Palestin dengan peperangan fizikal dan mental yang dilancarkan oleh rejim Israel. Keadaan diburukkan lagi dengan pencabulan pendirian Kerajaan Malaysia dengan membenarkan kapal-kapal kargo dari Israel berlabuh di pelabuhan negara kita.

Malaysia mengamalkan diplomasi serantau tetapi dengan tegas tidak mempunyai hubungan perdagangan atau diplomatik dengan negara haram Israel.

Walaubagaimanapon, AIC mendapati tindakan kapal kargo Israel berlabuh di Pelabuhan Klang sebagai tamparan hebat buat rakyat Malaysia yang percaya Kerajaan Malaysia menolak sepenuhnya hubungan dengan Israel.

Tindakan Kerajaan Malaysia ini merupakan satu penghinaan kepada agama Islam dan perjuangan rakyat Palestin. Tindakan ini secara tidak langsung menggambarkan bahawa kerajaan pimpinan Dato' Seri Najib Tun Razak mengiktiraf kerajaan haram Israel.

Polisi yang selama ini dilaungkan kerajaan Malaysia adalah satu penipuan kepada dunia dan rakyat Malaysia khususnya. Kita menentang sekeras-kerasnya tindakan kapal kargo Israel berlabuh di pelabuhan negara kerana akan membawa kepada satu perubahan kepercayaan terhadap ketegasan negara melawan regim Israel.

Oleh yang demikin, AIC mendokong dasar satu bantahan aman anjuran JINGGA 13 dengan dokongan AMK, Pemuda PAS dan Kesatuan Pekerja NorthPort berikutan kemasukan kapal ZIM Europa kepunyaan Israel dan menyeru rakyat Malaysia untuk sama-sama berhimpun dihadapan pagar Westport, Pelabuhan Klang pada 22 Februari 2012, jam 5.00 petang.

Bantahan ini adalah solidariti rakyat Malaysia terhadap kezaliman yang ditunjukkan Yahudi Israel dan penyokongnya termasuklah kerajaan UMNO-Barisan Nasional kepada rakyat Palestin. 

Terima kasih.

‘Generasi Penggerak Zaman’

Nor Mazli Muhammad
Setiausaha
Kelab Anwar Ibrahim (AIC)

No comments:

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews