INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Monday, December 21, 2009

Lesap 50juta akibat pengkhianat negara

Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle
Kerajaan tidak berhasrat menutup kes kehilangan enjin jet pejuang milik Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) berharga RM50 juta, kata perdana menteri.

Menurut Bernama, beliau berkata aduan polis telah dibuat apabila Kementerian Pertahanan menyedari tentang kejadian tersebut yang berlaku semasa beliau menjadi menteri berkenaan.

"Kita telah pergi kepada polis, ketika itu saya adalah menteri yang berkenaan.

"Saya membuat keputusan bahawa kita perlu membuat laporan kepada polis," beliau dipetik berkata selepas mempengerusikan mesyuarat Majlis Aeroangkasa Malaysia di Putrajaya hari ini.

Sabtu lalu, menteri pertahanan mendedahkan enjin pesawat pemintas F-5E yang disedari hilang pada 2007 telah dijual kepada syarikat antarabangsa dari negara yang berpangkalan di Afrika Selatan.Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi dilaporkan berkata syarikat antarabangsa itu dipercayai telah mengupah ejen tertentu untuk melarikan enjin pesawat bernilai RM50 juta itu ke luar negara.

Mengenai seorang brigadier jeneral yang diarah bersara berhubung kes itu tetapi pencennya dikekalkan, lapor agensi berita itu lagi, perdana menteri berkata ia bergantung kepada bentuk kesalahan yang dilakukannya dan terpulang kepada pihak TUDM dan Angkatan Tentera Malaysia untuk membuat keputusan mengenai perkara itu.

** Persoalan mengapa 2009 baru dikeluarkan berita kecurian enjin pesawat ini oleh Zahid Hamidi? sudah 2 tahun ia disembunyikan dari media dan RM50juta duit rakyat Malaysia lesap akibat pengkhianat negara dalam tentera. Wajarnya Menteri Petahanan dan semua pemimpin angkatan tentera meletak jawatan diatas kecuaian ini yang memburukkan imej negara.

No comments:

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews