INGIN TAHU CARA MENAMBAH PENDAPATAN ANDA? KLIK LINK DI SINI UNTUK JOIN DUNIA PENGIKLANAN MELALUI WEBSITE DAN LAMAN SOSIAL

Monday, September 22, 2008

Balik Raya 2008

Prepaid4U.Net Your Mobile Lifestyle


Pulang ke kampung sempena Hari Raya merupakan perkara wajib bagi seorang mahasiswa seperti saya kerana saat ini adalah rugi kalau dilepaskan untuk bersama keluarga ,sanak sedara dan sahabat handai. Untuk tahun ini juga seperti biasa saya akan pulang ke kampung nun di Utara tanah air iaitu Bukit Mertajam.

Tetapi kelainannya tahun ini saya memilih perkhidmatan keretapi Ekpress Rakyat dari KL Sentral ke Stesen Bukit Mertajam pada jam 1430,27/9/08. Jika sebelum ini bas dan kereta menjadi pilihan ,kini saya mencuba pulang raya dengan keretapi pula.Beban harga tambang bas naik mendadak telah memaksa saya mencari alternatif lain yang lebih murah dan keretapi adalah jawapanya.

Harga tambang keretapi amat murah dimana anda boleh mendapat tambang serendah RM18 dari KL ke Butterworth untuk kelas ekonomi.Saya memilih kelas dua tempat duduk kerana Ekspress Rakyat hanya menawarkan kelas 2 dan kelas 1 dan juga tempatnya yang luas dan sesuai untuk perjalanan yang jauh.Tetapi yang menariknya pada Sabtu ini saya akan berbuka puasa didalam keretapi kerana tren dijadual tiba pada jam 2123. Jadi kena bungkus makanan awal-awal lagi la jawabnya.

Selamat Pulang berhari raya di kampung dan Salam Aidifitri..

More AIDILFITRI graphics
Jom layan lagu Ekspress Rakyat dendangan M Nasir.....

2 comments:

Danny G. said...

Hello!
Malaysia is a very nice country.
Greetings from Argentina.

RoB Dangal TV

Ikhwan 'Pantherians' said...

Hello ..hye danny

Thanks for your compliment about Malaysia...

Hope you will come to Malaysia..

There was an error in this gadget

LinkWithin

Related Posts Widget for Blogs by LinkWithin

Total Pageviews